Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.06.19

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Tortillové KOŠÍČKY: Z tortill vykrájať pomocou vykrajovadla väčšie kvetinky (pomohla som si poklepaním na vykrajovač paličkou na mäso, aby sa tvary pekne vykrojil), vložiť do mikroténového sáčku, pokropiť máličko vodou, zabaliť a dať na chvíľku nahriať do mikrovlnky. Potom každú kytičku zvlášť vložiť do otvorov v Mafinový plechu, vtlačiť dovnútra prstami alebo napríklad malú pohárikom, naplniť zmesou zo syra, údeniny, zemiakov, cibuľky, byliniek a korenia, zakryť alobalom a dať na 10 minút do rúry na 180 stupňov.

  2. Krok 2.

    Potom plech vybrať, odstrániť alobal a vložiť opäť do rúry asi na 10 minutiek, aby košíčky chytili peknú farbičku. Potom plech vybrať, každý košíček ozdobiť salámovou ružičkou a môžeme konzumovať - ​​teplé aj studené.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Domáci púpavový med
Kuracie prsia plnené špenátom