Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi

Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme....

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.06.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 2cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala len trochu drvenej rasce a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potom pozdĺžne rozrežeme na tri pramene, zapletieme copy a zaistíme špáradlami.

  2. Krok 2.

    Potrieme olejom a takto nakořeněné mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme). Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme horúcou vodou a výpekom mäso prelejeme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Miešaný zeleninový šalát
Cuketová krémová polievka
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami