Bravčový perkelt s haluškami
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové pliecko
- 3 KS Cibuľa
- 1 KS Paprika zelená
- 2-3 KS Paradajka
- 200 g Hrášok (môže byť aj mrazený)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
-   Rasca (podľa chuti)
-   Červená paprika sladká (podľa chuti)
- 2 KS Vajce slepačie
- 1 pohár Pitná voda
-   Múka polohrubá
- 1 ČL Soľ
-   Petržlenová vňať (podľa chuti)
Halušky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme.... Buď na oleji alebo na bravčovej masti. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, osolíme, pridáme aj ostatné koreniny, pomiešame, krátko orestujeme, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, zmiernime teplotu a prikryjeme. Mäso by malo pustiť vlastnú šťavu a v nej to mäsko dusíme.
-
Krok 2.
Keď sa šťava zredukuje, môžme priliať vodu a mäso dusíme do mäkka. Zeleninka sa rozvari a spôsobí výbornú omáčku. Keď je mäsko mäkké, pridáme hrášok, chvíľu ešte povaríme. Podľa potreby môžme zahustiť trochou múky.