Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pľúcka na smotane

.

Kuchár/ka: Jana Kratka
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.06.19

4.17 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Jana Kratka

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pľúcka na smotana: dávam aj jazyk aj srdiečko k pľúckam. Umyté dám variť na nejakých 45 min... nechám vychladnúť a pokrájame na malé kúsky, z pľúcok vyrežem tie žilky, dierky čo sú tam, aj z jazyka zoškrabem biely povlak. Samozrejme môžete použiť len pľúcka.

  2. Krok 2.

    Všetko pokrájame na spenenú cibuľu, pridám bobkový list a dusím do mäkka. Zahustíme... hladkú múkou rozmiešam v smotane a vlejem do mäska. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a octom. Nechám povariť

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kakaové palacinky
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Falošný medovník z LOTUS sušienok