4.17 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Jana Kratka
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Bravčové pľucka
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 2 KS Bobkový list
- 1 kelímok Smotana na varenie
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 2 PL Ocot
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pľúcka na smotana: dávam aj jazyk aj srdiečko k pľúckam. Umyté dám variť na nejakých 45 min... nechám vychladnúť a pokrájame na malé kúsky, z pľúcok vyrežem tie žilky, dierky čo sú tam, aj z jazyka zoškrabem biely povlak. Samozrejme môžete použiť len pľúcka.
-
Krok 2.
Všetko pokrájame na spenenú cibuľu, pridám bobkový list a dusím do mäkka. Zahustíme... hladkú múkou rozmiešam v smotane a vlejem do mäska. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a octom. Nechám povariť