Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.06.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa: Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.

  2. Krok 2.

    Potom mäso naskladať do hrnca (ja použila papiňák - tlakový hrniec). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja varila 30 minút.

  3. Krok 3.

    Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (záklechtka zo vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).

  4. Krok 4.

    Ako prílohu podávame ryžu. Tento krát som pridala aj trochu červenej quinooi



Pečené koleno, pečené zemiaky
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Pomarančové rezy