Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1,5 Kg Hovädzia roštenka
- 1 KS Cibuľa (veľká, nadrobno)
-   Múka hladká
-   Soľ
-   Čierne korenie mleté
-   Hovädzí vývar
-   Sardelová pasta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa: Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.
-
Krok 2.
Potom mäso naskladať do hrnca (ja použila papiňák - tlakový hrniec). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja varila 30 minút.
-
Krok 3.
Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (záklechtka zo vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).
-
Krok 4.
Ako prílohu podávame ryžu. Tento krát som pridala aj trochu červenej quinooi