Prajeme dobrú chuť :)

Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.06.19

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa: Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.

  2. Krok 2.

    Potom mäso naskladať do hrnca (ja použila papiňák - tlakový hrniec). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja varila 30 minút.

  3. Krok 3.

    Potom mäso vybrať, omáčku podľa potreby zahustiť (záklechtka zo vychladnutého vývaru a hladkej múky) a dochutiť čerstvo mletým korením a sardelovou pastou (opatrne, je veľmi slaná).

  4. Krok 4.

    Ako prílohu podávame ryžu. Tento krát som pridala aj trochu červenej quinooi



Grilované kurča na japonsky pôsob
Špagety ala Luky
Domáci ajvar