Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou brambory v kuchyni jednou ze stěžejních surovin. Dá se z nich vykouzlit nejen spousta všemožných příloh, ale co víc...mohou se stát základem velmi chutných pokrmů..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 03.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
- 2,5 Kg Zemiaky (olúpať a nakrájať na tenké plátky)
- 2 KS Cibuľa (nadrobno)
- 1 balíček Brokolica (cca 400g mrazená)
- 2 kelímok Smotana na šľahanie
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
-   Sušený cesnak
-   Rozmarín
-   Rasca mletá
-   Olej
-   Bravčová masť (na vymastenie pekáča)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
-
Krok 2.
Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme. Ja solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami (Olomoucke) a tie sú veľmi slané samy o sebe.