Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčová krkovička
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Paradajka
- 1 Kg Zemiaky
-   Zelenina mix (podľa chuti)
-   Maslo
-   Soľ
-   Čili korenie mleté
-   Rasca
-   Petržlenová vňať
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu nakrájame nadrobno, restujeme v kastróli, na 4-5 PL oleja, pridáme na kocky pokrájané mäso a restujeme spolu s cibuľou. Paradajky tiež pokrájame a pridáme k mäsu, posolíme, pridáme korenie, trošku rasce a zakryté dusíme. Mäsko si pustí šťavu, tak zatiaľ netreba podlievať. Tak sa mäso dusí vo vlastnej šťave. Keď sa šťava odparí, podlejeme neveľkým množstvom vody. Necháme ďalej dusiť.
-
Krok 2.
Medzitým dáme v inom hrnci variť nové zemiaky v šupke, varíme do mäkka scedíme, ošúpeme, pridáme maslo a soľ, premiešame. Skontrolujeme mäsko, keď je mäkké, môžme šťavu trochu zahustit zemiakovým škrobom, no nemusí byť. Odstavíme. Nakoniec si pripravíme zeleninu, ktorú dáme variť do vriacej vody, len na pár minút....