Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky

.

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.06.19

5 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľu nakrájame nadrobno, restujeme v kastróli, na 4-5 PL oleja, pridáme na kocky pokrájané mäso a restujeme spolu s cibuľou. Paradajky tiež pokrájame a pridáme k mäsu, posolíme, pridáme korenie, trošku rasce a zakryté dusíme. Mäsko si pustí šťavu, tak zatiaľ netreba podlievať. Tak sa mäso dusí vo vlastnej šťave. Keď sa šťava odparí, podlejeme neveľkým množstvom vody. Necháme ďalej dusiť.

  2. Krok 2.

    Medzitým dáme v inom hrnci variť nové zemiaky v šupke, varíme do mäkka scedíme, ošúpeme, pridáme maslo a soľ, premiešame. Skontrolujeme mäsko, keď je mäkké, môžme šťavu trochu zahustit zemiakovým škrobom, no nemusí byť. Odstavíme. Nakoniec si pripravíme zeleninu, ktorú dáme variť do vriacej vody, len na pár minút....

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové karé na smotane so zeleninou a cestovinami
Maslové croassanty plnené pudingom
Provensálske pletenky so slaninou