Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
.
Kuchár/ka: Monika Kováčiková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Morčacie prsia (alebo kuracie)
- 7   Olej olivový
- 2 ČL Karí korenie
- 2 PL Včelí med
- 3/4 ČL Dijonská horčica
-   Soľ (podľa chuti)
-   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 500 g Cuketa
-   Ryža
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava: prsia umyjeme a nakrájame na plátky. Naklepeme.
-
Krok 2.
Vo väčšej miske zmiešame olivový olej, kari korenie, lístky tymianu, med a horčicu. Do zmesi vložíme mäso a dôkladne premiešame. Môžme nechať marinovať polhodinu až hodinu a kľudne aj cez noc, ale nemusíme.
-
Krok 3.
Mäsko aj cuketu opečieme na grilovacej panvici. Šalát robím jednoducho. Nastrúham jednu uhorku, nadrobno nakrájame mladú cibuľku, rajcinou. Ochutím cesnakom, soľou, korením, octom a cukrom.