Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie na paprike s haluškami

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie mäsko pokrájame na kúsky, mäso zvolíme podľa chuti, nohy, prsia, pokojne môže byť aj s kožou. Na jedno kura potrebujeme 3-4 šalotky, jednu červenú, mäsitú papriku, jednu kyslú smotanu, soľ, štipka korenia, jeden bobkový list, 4-5 Pl oleja.

  2. Krok 2.

    Papriku so šalotkou pokrájame na drobno a testujeme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, osolíme, jemne okoreníme, pridáme bobkový list a chvíľu restujeme spolu so šalotkou a paprikou, potom prilejeme vodu, mäso by malo byť asi do troch štvrtín zaliate, prikryjeme a dusíme do mäkka.

  3. Krok 3.

    Podľa potreby podlejeme vodou. Keď je kuracinka mäkká, vyberieme ju na tanier, omáčku rozmixujeme a pridáme kyslú smotanu, dobre miešame, kým omáčka začne vrieť. Chvíľku povaríme na miernom ohni a odstavíme. Mäsko vrátime do omáčky.

  4. Krok 4.

    Príloha halušky, cestovinky, môže byť aj dobrý chlebík.



Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Kakaové palacinky
Kakaovo-škoricové osie hniezda