Kuracie na paprike s haluškami
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie prsia
- 3-4 KS Cibuľa šalotka
- 1 KS Cibuľa červená
- 1 KS Paprika červená
- 1 kelímok Kyslá smotana
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 KS Bobkový list
- 4-5 PL Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie mäsko pokrájame na kúsky, mäso zvolíme podľa chuti, nohy, prsia, pokojne môže byť aj s kožou. Na jedno kura potrebujeme 3-4 šalotky, jednu červenú, mäsitú papriku, jednu kyslú smotanu, soľ, štipka korenia, jeden bobkový list, 4-5 Pl oleja.
-
Krok 2.
Papriku so šalotkou pokrájame na drobno a testujeme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, osolíme, jemne okoreníme, pridáme bobkový list a chvíľu restujeme spolu so šalotkou a paprikou, potom prilejeme vodu, mäso by malo byť asi do troch štvrtín zaliate, prikryjeme a dusíme do mäkka.