Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové líčka
- 1 KS Cibuľa (stredne veľká)
- 3 strúčik Cesnak
- 1/2 ČL Čili korenie mleté
- 1 PL Včelí med
- 250 ml Hovädzí vývar
- 2 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Sušený cesnak
- 1 ČL Rasca mletá
- 1 PL Bravčová masť
- 1 Kg Zemiaky
- 1 balenie Hrášok mrazený
- 50 g Maslo
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Sušený cesnak
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).
-
Krok 2.
Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté čili , med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.