Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.05.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jazyky vložíme do tlakového hrnca, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a lyžičku soli, vhodíme kocku masoxu, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené a varíme domäkka (asi 40 minút). Ešte horúce jazyky je potrebné olúpať, potom ich necháme mierne vychladnúť a vyberieme všetky kostičky a chrupavky. Ja som odrezala aj podjazyčí a každý jazyk pozdĺžne rozpolila, ale môžete mäso nakrájať na väčšie kúsky. Vývar nevylievame, budeme ho ešte potrebovať.

  2. Krok 2.

    Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, potom ju odhrnieme k okrajom panvy a do stredu vložíme jazyky. Mäso z oboch strán pekne dozlatista orestujeme, všetko zaprášime mletou paprikou, mletým chilli a sušeným cesnakom, premiešame a podlejeme vývarom z jazykov. necháme pod pokrievkou asi 20 minút len ľahko prebublávať, aby do seba mäso nasiaklo všetky chute, prípadne dolejeme vývar.

  3. Krok 3.

    Kroketky: Všetko len zmiešať, pekne rukami prepracovať a tvoriť na plech s papierom na pečenie malé šištičky. Ruky si máčame vo vode, aby sa nám na ne cesto príliš nelepilo. Z tohto množstva som mala plný veľký plech. Pečieme 15-20 minút na 200 stupňov.



Cuketová Bábovka
Bravčové líčka na pive
Tiramisu do pohára