Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 23.05.19

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jazyky vložíme do tlakového hrnca, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a lyžičku soli, vhodíme kocku masoxu, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené a varíme domäkka (asi 40 minút). Ešte horúce jazyky je potrebné olúpať, potom ich necháme mierne vychladnúť a vyberieme všetky kostičky a chrupavky. Ja som odrezala aj podjazyčí a každý jazyk pozdĺžne rozpolila, ale môžete mäso nakrájať na väčšie kúsky. Vývar nevylievame, budeme ho ešte potrebovať.

  2. Krok 2.

    Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, potom ju odhrnieme k okrajom panvy a do stredu vložíme jazyky. Mäso z oboch strán pekne dozlatista orestujeme, všetko zaprášime mletou paprikou, mletým chilli a sušeným cesnakom, premiešame a podlejeme vývarom z jazykov. necháme pod pokrievkou asi 20 minút len ľahko prebublávať, aby do seba mäso nasiaklo všetky chute, prípadne dolejeme vývar.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kávový perník bez vajec
Anglické žemličky
Nepečený jahodový rez MILÁČIK