Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Kuracie prsia
- 2-3 KS Vajce
- 3 PL Múka hladká
-   Strúhanka
- 400 g Penne
-   Olej
- 2 strúčik Cesnak
- 250 ml Mlieko
- 250 ml Kurací vývar
- 3 PL Múka hladká (na zahustenie)
- 1/4 ČL Biele korenie (podľa chuti)
- 150 g Parmezán
-   Jarná cibuľka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale viackrát, aby sme získali chrumkavejší efekt. Tie si položíme ho do formy a dáme zapiecť na 20-25 minút do rúry. Treba občas pozrieť.. nie každá rúra pečie rovnako.
-
Krok 2.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Na rozpálenom oleji na panvici (alebo hrnci ak chceme na konci cestoviny vrátiť k omáčke) osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a chvíľku spražíme "zápražku". Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Pridáme 2 lyžice hladkej múky (zmiešane so studenou vodou v pohári) a na chvíľu to prevaríme, omáčka nám zhustne. Teraz pridáme nestrúhaný (v pohode na hrubo) parmezán a zmiešame ho.
-
Krok 3.
Teraz môžeme scedené penne cestoviny pridať do omáčky a dôkladne ich premiešame.
-
Krok 4.
Ak sme boli šikovný tak sa nám za ten čas zapiekli prsíčka :). Tie servírujeme (u mňa nakrájané na plátky) na cestoviny a ozdobíme jarnou cibuľkou.
-
Krok 5.
Toto jedlo je hotové veľmi rýchlo a zároveň je to zážitok. Dobrú chuť