Prajeme dobrú chuť :)

Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.05.19

4 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: eatcakefordinner.net

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale viackrát, aby sme získali chrumkavejší efekt. Tie si položíme ho do formy a dáme zapiecť na 20-25 minút do rúry. Treba občas pozrieť.. nie každá rúra pečie rovnako.

  2. Krok 2.

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Na rozpálenom oleji na panvici (alebo hrnci ak chceme na konci cestoviny vrátiť k omáčke) osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a chvíľku spražíme "zápražku". Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Pridáme 2 lyžice hladkej múky (zmiešane so studenou vodou v pohári) a na chvíľu to prevaríme, omáčka nám zhustne. Teraz pridáme nestrúhaný (v pohode na hrubo) parmezán a zmiešame ho.

  3. Krok 3.

    Teraz môžeme scedené penne cestoviny pridať do omáčky a dôkladne ich premiešame.

  4. Krok 4.

    Ak sme boli šikovný tak sa nám za ten čas zapiekli prsíčka :). Tie servírujeme (u mňa nakrájané na plátky) na cestoviny a ozdobíme jarnou cibuľkou.

  5. Krok 5.

    Toto jedlo je hotové veľmi rýchlo a zároveň je to zážitok. Dobrú chuť



Venčeky s maslovo-pudingovým krémom
Plnené šampiňóny
Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou