Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom

.

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.05.19

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: eatcakefordinner.net

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale viackrát, aby sme získali chrumkavejší efekt. Tie si položíme ho do formy a dáme zapiecť na 20-25 minút do rúry. Treba občas pozrieť.. nie každá rúra pečie rovnako.

  2. Krok 2.

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Na rozpálenom oleji na panvici (alebo hrnci ak chceme na konci cestoviny vrátiť k omáčke) osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a chvíľku spražíme "zápražku". Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Pridáme 2 lyžice hladkej múky (zmiešane so studenou vodou v pohári) a na chvíľu to prevaríme, omáčka nám zhustne. Teraz pridáme nestrúhaný (v pohode na hrubo) parmezán a zmiešame ho.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Tekvicová polievka - pomarančovo krémová
Mäkkučké linecké koláčiky