Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou
.
Kuchár/ka: Jana Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Kuracie prsia
- 6 PL Múka hladká
- 3 PL Zemiakový škrob
- 1 PL Olej
- 1 KS Vajce
- 1 a 1/2 ČL Kypriaci prášok do pečiva
- 250 ml Kečup jemný
- 3 PL Včelí med
- 3 PL Sezam (semiačka)
- 1 štipka Čili korenie mleté
-   Čínska omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Prsia som si umyla a nakrájala na väčšie kocky, v jednej miske zmiešala 6 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice zemiakového škrobu, 1 lyžicu oleja, 1 vajce, štipku soli, 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva a podľa potreby doliala vodu a vymiešala hladké hustejšie cesto, vložila do cesta kuracie prsia a premiešala.
-
Krok 2.
V druhej miske zatiaľ zamiešať 250ml sladkého kečupu, 3 lyžice medu, 3 lyžice sezamových semiačok , štipku drveného chilli a ešte trochu sladkokyslej čínskej omáčky z fľašky :). Na panvici rozpálime olej, vypražíme v ňom kúsky v cestíčku a nakoniec všetky vo veľkom hrnci premiešame s pripravenou omáčkou :)
-
Krok 3.
Ryža sa robila podľa návodu, normálne v obchode som kúpila jasmínovú ryžu Lagris