Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou

.

Kuchár/ka: Janula Szabó
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.05.19

4.2 / 5 (10 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Janula Szabó

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Prsia som si umyla a nakrájala na väčšie kocky, v jednej miske zmiešala 6 lyžíc hladkej múky, 3 lyžice zemiakového škrobu, 1 lyžicu oleja, 1 vajce, štipku soli, 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva a podľa potreby doliala vodu a vymiešala hladké hustejšie cesto, vložila do cesta kuracie prsia a premiešala.

  2. Krok 2.

    V druhej miske zatiaľ zamiešať 250ml sladkého kečupu, 3 lyžice medu, 3 lyžice sezamových semiačok , štipku drveného chilli a ešte trochu sladkokyslej čínskej omáčky z fľašky :). Na panvici rozpálime olej, vypražíme v ňom kúsky v cestíčku a nakoniec všetky vo veľkom hrnci premiešame s pripravenou omáčkou :)

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bazový sirup
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Maďarský guľáš