Prajeme dobrú chuť :)

Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré

Včera jsme se při rodinném setkání nechali hostit od profesionálů. Kubovi bylo samozřejmě úplně jedno, že je v nóbl restauraci a trval na tom, že chce pizzu. A tak ji dostal a celou ji bez mrknutí oka spolykal. No a dneska už opět pěkně zvesela řádím ve vlastní kuchyni a náááramně si to užívám..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 05.05.19

4.89 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    DODATOK: 200g Eidamu (použila som údený, na veľké kocky, cca 1,5x1,5cm), 200g šunky (na veľké kocky 1,5x1,5cm), 1 mrkva (uvariť vcelku a nakrájať na 1,5cm hrubé kolieska), 1 čerstvá červená paprika (na kocky 1 , 5x1,5cm).

  2. Krok 2.

    Mleté mäso ochutiť soľou a korením, pridať cibuľu, cesnak, namočený rožok, vajce a Solamyl a nechať odležať v chladničke. Ja dnes použila už ochutenou šľahanú sekanú.

  3. Krok 3.

    Na špajli striedavo napichovať šunku, syr, papriku a mrkvu. Potravinovú fóliu potrieť olejom, roztlačiť na ňu hrsť mletého mäsa, na jeden koniec položiť hotový špíz a pomocou fólie pekne zamotať do mäsa. Uložiť na plech s papierom na pečenie, mierne podliať vodou a piecť v rúre asi 25 minút / 180°C.



Bravčové medailónky v slaninke
Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom
Oškvarková nátierka