Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Hovädzie pliecko na horčici s ryžou

Někdy stačí opravdu jenom velmi málo, aby se kuchyní rozlinula dráždivá vůně, co spustí známý Pavlovův "slintací" reflex... A pak už můžu jen s pocitem dobře vykonané práce sledovat, jak drahoušci vylizují talíře..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.04.19

4.62 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Upresnenie: cca 1 a 1 / 4l hovädzieho vývaru (kto nemá použije rovnaké množstvo vody a 2 kocky masoxu

  2. Krok 2.

    Mäso nakrájať na cca 1cm hrubé plátky, mierne naklepať, z oboch strán osoliť, okoreniť, z jednej strany vždy potrieť horčicou a skladať na seba do misky. Nechať asi 1 hodinku odležať, potom obaliť z oboch strán v hladkej múke a sprudka orestovať na oleji. Orestované mäso skladať do tlakového hrnca. Do výpeku vsypať cibuľu a restovat dohneda, potom vsypať na mäso, všetko zaliať vývarom, aby bolo mäso úplne ponorené, hrniec uzavrieť a dusiť cca 30 minút.

  3. Krok 3.

    Múka z mäsa omáčku väčšinou dostatočne zahustí, ale ak by sa vám aj tak zdala omáčka riedka, možno mäso vybrať, omáčku zahustiť trochou múky, vyšľahané v studenej vode a ešte cca 10 minutiek prevariť. Dochutiť mletým čiernym korením.



Zemiaková placka plnená kuracím mäsom v syrovej omáčke
Cestoviny s kuracím mäsom a brokolicovou omáčkou
Špenátová polievka so smotanou