Prajeme dobrú chuť :)

Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.04.19

4.2 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Halušky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpe, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny !!!, pridám vajcia, soľ, sušený cesnak, solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobné mininoček, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabte do haluškovače a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varím, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberiem cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne nerozbili.

  2. Krok 2.

    Hotové premiešam s orestovanou cibuľkou a na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som pridala aj na kocky nakrájané údené mäso z bravčového chvostíka.

  3. Krok 3.

    Na toto množstvo stačí cca 150g údeného mäsa, anglickej slaniny alebo slaniny a 1 stredne veľká cibuľa. Pridám 2 lyžice kyslej smotany, podľa chuti dosolíme a dochutíme sušeným cesnakom, opäť premiešam a ihneď servírujeme.

  4. Krok 4.

    Pripravujem z dvojitej dávky, pretože sa rýchlo vyparujú :D, ale to spoznáte sami, ak sa rozhodnete tento recept vyskúšať. Cibuľky a údeného mäsa restujte hneď dvojnásobok, cesto na halušky pripravujem a zavárame po dávkach, aby nezriedlo.



Filety pstruha na masle
Sušienky z vločiek
Táto cesnačka vás vylieči zo všetkého