Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 24.04.19

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Halušky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpe, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny !!!, pridám vajcia, soľ, sušený cesnak, solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobné mininoček, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabte do haluškovače a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varím, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberiem cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne nerozbili.

  2. Krok 2.

    Hotové premiešam s orestovanou cibuľkou a na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som pridala aj na kocky nakrájané údené mäso z bravčového chvostíka.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakovo klobásový špíz
Bryndzové halušky - zemiakové
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť