Jánošíkov tanier
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Zemiaky
- 2 plátok Šunka
- 30 g Syr (tvrdý)
- 1 KS Vajce
- 1 KS Jarná cibuľka
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 ČL Bravčová masť (na vyprážanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Surové zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame, navrstvíme ich na panvicu a špachtľou pritlačíme, urovnáme na úhľadnú placku aby pekne držal tvar. Keď je z jednej strany opražená, otočíme, uprostred doslova roztrhneme jamku a dáme tam vajíčko. Všetko osolíme, okoreníme, zasypeme na hrubo nastrúhaným tvrdým syrom a na prúžky nakrájanou šunkou a pekne osmažíme. Nakoniec posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.
-
Krok 2.
Žĺtok zostáva málinko tekutý, kto takýto nemá rád, musí piecť dlhšie, zakryť pokrievkou alebo po upečení dať ešte na chvíľku do mikrovlnky.