Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Jánošíkov tanier

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 14.04.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 27 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 1
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Surové zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame, navrstvíme ich na panvicu a špachtľou pritlačíme, urovnáme na úhľadnú placku aby pekne držal tvar. Keď je z jednej strany opražená, otočíme, uprostred doslova roztrhneme jamku a dáme tam vajíčko. Všetko osolíme, okoreníme, zasypeme na hrubo nastrúhaným tvrdým syrom a na prúžky nakrájanou šunkou a pekne osmažíme. Nakoniec posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

  2. Krok 2.

    Žĺtok zostáva málinko tekutý, kto takýto nemá rád, musí piecť dlhšie, zakryť pokrievkou alebo po upečení dať ešte na chvíľku do mikrovlnky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rybie filé na masle a hrášku
Kuracie na smotane s ryžou
Domáce šišky s džemom a ovocím