Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.19
Ingrediencie
Mäso:
- 1 Kg Bravčová krkovička (bez kosti)
- 2 PL Soľ
- 1 PL Červená paprika sladká (údená mletá paprika)
- 1 PL Rasca mletá
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 200 ml Pitná voda
- 500 g Zemiaky (uvarené v šupke,najlepšie deň vopred)
- 150 g Múka hrubá
- 50 g Detská krupica
- 1 KS Vajce
- 1 ČL Soľ
Knedle:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso nakrájame na veľké kocky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom, dôkladne všetko premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky. Potom už len podlejeme vodou a pečieme v dobre uzavretom pekáči (poistíme radšej alobalom) asi 2 hodinky na 170 stupňov domäkka. Pred koncom pečenia odklopíte veko, odoberieme prebytočný tuk a dopekáme do farby. Pre získanie dobrej šťavy nakoniec zalejte trochou vriacej vody.
-
Krok 2.
Použitím údenej papriky získa mäso zaujímavú chuť a krehkosť údeného mäsa.
-
Krok 3.
Zemiaky ošúpeme nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť!
-
Krok 4.
Rozdelíme na 3 rovnako veľké časti, vyvaľkáme šišky asi o priemere 6cm a vhadzujeme do vriacej osolenej vody. Ihneď odspodu nadvihneme vareškou, aby neprisadli ku dnu a za občasného premiešania varíme asi 30 minút. Ešte teplé Krájame za pomoci nití na cca 1cm hrubé plátky a ukladám do nahriatej misy.