Prajeme dobrú chuť :)

Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou

Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).

  2. Krok 2.

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.

  3. Krok 3.

    Pripravíme si nátierku. Hermelín nakrájame na kocky, šunku na drobno alebo na jemné rezančeky, na tvrdo uvarené vajcia na kocky, sterilizované uhorky tiež, cibuľu na drobno, pridáme ostatné ingrediencie, vymiešame a necháme uležať v chladničke, najlepšie cez noc.



Bryndzová nátierka
Zapečené gnocchi so štyrmi druhmi syra
Výborná Karfiolová polievka