Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou

Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou..

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 14.04.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).

  2. Krok 2.

    Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Rezy zo sušienkovou náplňou
Kuracie prsia so zeleninou
Rýchly krehký jogurtový koláč