Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Ruku na srdce, koľko rodinných osláv sa u vás doma zaobišlo bez chlebíčkov? Ak máte dosť času, upečte si domáce veky a podávajte s dobrou nátierkou..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 14.04.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 ml Mlieko
- 1 kocka Droždie
- 500 g Múka hladká
- 2 PL Olej
- 80 g Majonéza
- 1,5 ČL Soľ
- 1 ČL Rasca mletá
- 2 KS Syr hermelín
- 200 g Šunka
- 4 KS Vajce (na tvrdo uvarené)
- 3 KS Kyslá uhorka
- 1 KS Cibuľa (stredne veľká)
- 100 g Tavený syr
- 1 PL Majonéza
- 1 balenie Kyslá smotana
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Červená paprika sladká
Nátierka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Ingrediencie na veku zamiesime a necháme vykysnúť v pekárni. Rozdelíme na 2 diely, necháme pod igelitom asi 10 minút odpočinúť, potom vytvarujeme sendvič na papier na pečenie a necháme asi 45 minút kysnúť (ja dávam kysnúť do svojich foriem z krabíc od Caro zmesi, Veky sú potom pekne oblé :-)).
-
Krok 2.
Potom potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme asi 10 minút na 200 stupňov a potom ešte 10 minút na 180 stupňov. Z cesta možno vytvarovať aj žemle, rožky, atď.