Ingrediencie
Potrebujeme:
- 300 g Zemiaky (niekoľko menších)
- 1-2 KS Klobása (domáca, na kolieska)
- 1 KS Cibuľa červená
- 1 KS Paprika červená (na väčšie kúsky)
-   Olej
-   Rozmarín (mletý sušený)
-   Rasca
-   Grilovacie korenie
-   Soľ
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame asi na 0,5cm hrubé kolieska, zalejeme studenou vodou a necháme asi 10 minutiek vykúpať. Potom vodu scedíme a zemiaky osušíme v utierke.
-
Krok 2.
V miske zmiešame pár lyžíc oleja, korenie a soľ a zemiaky v tejto zmesi obalíme. Potom napichujeme na vopred vo vode namočené špajle, striedavo s kolieskami klobásy, klinky cibule a kúsky papriky. kto chce, môže samozrejme pridať aj dobrú slaninu. Uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre asi 30 minutiek na 170 stupňov.
-
Krok 3.
Podávame so zeleninou a môžeme si pridať obľúbený dip.