Prajeme dobrú chuť :)

Zapekané cestoviny s mletým mäsom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.04.19

4.5 / 5 (14 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V hrnci necháme na oleji zosklovatieť cibuľu, vsypeme mleté mäso a orestujeme. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak a opäť zarestujeme. Zalejeme vývarom (ak nemáme, použijeme vodu a Masox), pridáme víno, prelisovaný cesnak, cukor, soľ a korenie a necháme pod pokrievkou mierne prebublávať. Vo veľkom hrnci si vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja uvaríme klasickým spôsobom cestoviny, potom scedíme.

  2. Krok 2.

    Omáčku zahustíme solamylom, rozmiešaným cca v 100ml studenej vody a ešte chvíľu prevaríme. Podľa potreby dochutíme a prisolíme, omáčka by mala byť chuťovo trochu výraznejšie, takže nešetrite bylinkami. Hotovú omáčku vlejeme do scezených cestovín, dôkladne premiešame a necháme cca 15 minút akoby nasiaknuť. Zmes vlejeme do veľkého pekáča, posypeme strúhaným syrom a prelejeme smotanou. Zapekáme asi 45 minút na 160 stupňov.



Tvarohový koláč s lesným ovocím
Domáca pizza
Šunková nátierka