Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie kari placky z cukety

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.04.19

4.43 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Rekapitulácia ingrediencií: 3 veľké kuracie stehenné rezne (na drobnejšie kocky), 1 stredne veľká cibuľa (nadrobno), 1 malá cuketa (cca 250g, nahrubo nastrúhať aj so šupkou), 5 vajec, 1 lyžica sušenej majoránky, 1 lyžička kari korenia, 1 lyžička mletej sladkej papriky (dala som zaúdenú), 1 lyžička Magi, 1 lyžička worchester, 2 lyžičky sójovej omáčky, 1 lyžička soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 lyžice Solamylu, olej na vyprážanie.

  2. Krok 2.

    V miske zmiešame vajcia, Magi, worchester a sojovku, pridáme koreniny a soľ, vsypeme Solamyl a dôkladne prešľaháme metličkou. Do zmesi pridáme mäso, premiešame a uložíme cez noc do chladničky.

  3. Krok 3.

    Druhý deň nastrúhame nahrubo cuketu, mierne osolíme a necháme odkvapkať, potom dôkladne vyžmýkať a pridáme k mäsovej zmesi. Premiešame, veľkú lyžicou naberáme a smažíme na oleji z oboch strán dozlatista. Ukladáme na papierovú utierku, aby odsala prebytočný tuk.

  4. Krok 4.

    Ako vhodná príloha je zemiaková kaša. No môžete na skvelý obed aj improvizovať s čím máte radi.

  5. Krok 5.

    Kuba si hneď UKRADOL jednu placku na ochutnanie, potom si nechal ako prvý naložiť na tanier tie najkrajšie tri kúsky a než som si naservírovala pre seba, bol po obede. :D



Jednoduché bravčové na hrášku
Cuketový koláč s kokosom - hrnčekový
Bucatini bolognese