Najlepšia domáca Mortadela
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.04.19
Ingrediencie
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mleté mäso
- 250 g Kuracie mäso
- 3 KS Vajce
- 2-3 strúčik Cesnak (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Vegeta
-   Farebné korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Domáca mortadella. 500g brav. mleté mäso, 250g na kocky pokrájané kuracie mäso, 3 vajcia, lisovaný cesnak, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, trochu vegety, na hrubo pomleté farebné korenie, kto chce pridať pokrájané olivy alebo čerstvú červenú papriku atď.
-
Krok 2.
Všetky suroviny poriadne premiešať a nechať 12 hodín postáť v chladničke. Potom ešte raz premiešať, naplniť pevný sáčok a variť v horúcej vode 90 minút. Nechať vychladnúť a obaliť v mletej paprike.
-
Krok 3.
Dobrú chuť :)