Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom

.

Kuchár/ka: Ivetka Sutekova
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 29.03.19

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Ivetka Sutekova

Ingrediencie

Mäsové guľky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Omáčka: Na panvici rozpálime olej pridáme nadrobno nasekaný cesnak a orestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak .Bobkový list, nové korenie, kôpor a prikryjeme pokrievkou. Podusíme cca 10 minút na miernom ohni a podľa chuti môžeme dosoliť

  2. Krok 2.

    Mäso: Cibuľu nakrájame na jemno, pridáme prelisovaný cesnak, rožok rozmočený v mlieku, vajce, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame s mletým mäsom. Vytvarujeme si malé guľky asi 4 cm.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Cestoviny s kuracím alebo sójovým mäsom
Kuracie plátky v syrovom cestičku a nové zemiaky
Škoricový veniec