Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
.
Kuchár/ka: Ivetka Sutekova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.03.19
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Ivetka Sutekova
Ingrediencie
Mäsové guľky:
- 400 g Mleté mäso
- 1 KS Cibuľa
- 1 KS Vajce
- 120 g Syr (struhaný)
- 2 strúčik Cesnak
- 3/4 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 KS Rožok
- 100 ml Mlieko
- 700 g Paradajkový pretlak
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Bobkový list
- 3/4 ČL Kôpor (podľa chuti)
- 1/2 ČL Nové korenie (podľa chuti)
- 1/2 ČL Soľ (podľa chuti)
-   Olej
Paradajková omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Omáčka: Na panvici rozpálime olej pridáme nadrobno nasekaný cesnak a orestujeme. Potom pridáme paradajkový pretlak .Bobkový list, nové korenie, kôpor a prikryjeme pokrievkou. Podusíme cca 10 minút na miernom ohni a podľa chuti môžeme dosoliť
-
Krok 2.
Mäso: Cibuľu nakrájame na jemno, pridáme prelisovaný cesnak, rožok rozmočený v mlieku, vajce, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame s mletým mäsom. Vytvarujeme si malé guľky asi 4 cm.