Obľúbený maďarský guláš s domácim knedlíkom
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.03.19
4.33 / 5 (6 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Maya Ba
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie mäso
- 2-3 KS Cibuľa
- 4 KS Paradajka (bez šupky)
- 1 KS Paprika červená
- 1 KS Paprika zelená
- 1 ČL Červená paprika pálivá
- 1 KS Čili paprika (ak chcete)
-   Bravčová masť
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu osmažíme na masti, na strednom plameni, pokiaľ nezozlatne, pridáme paradajky alebo kečup a dusíme spolu s cibuľou na hustejšie kašu. Do tohoto základu pridáme ml. papriku, pokrájané mäso a za stáleho miešania restujeme pokiaľ sa mäso nezatiahne. Osolíme, pridáme nakrájané čerstvé papriky, kto má rád pikantné chilli papričky, podlejeme a dusíme na miernom ohni.
-
Krok 2.
Podľa potreby podlievame a dusíme do zmäknutia mäsa. Guláš zahusťovať netreba, počas dusenia po odparení tekutiny sa zahustí sám. ????