4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 105 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Janula Szabó
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Údené mäso
- 2 KS Klobása
- 1 Kg Kapusta biela
- 2x hrsť Sušené huby
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kapustnica : do veľkého hrnca si dám variť údené v celku , 1-2 klobasky ktoré popichám, najlepšie 1 domáca a jedna papriková kvôli farbe. Po cca hodinke pridám nakrájanú kapustu aj s kapustnicou ( kto nemá rád kyslé nemusí dávať kapustnicu - teda šťavu z kapusty ) varím ešte cca pol hodinku a vyberiem mäso aj klobásky.
-
Krok 2.
Sušené huby som si predtým namočila a 4x premyla vo vode, a pridala do kapustnice... povarila ešte 15 minút, dochutila červenou paprikou, soľ väčšinou netreba dávať lebo údené je dosť slané.