Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 1 a pol ČL Karí korenie
- 1 PL Maslo
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
-   Kurací vývar
- 1 PL Múka hladká
- 250 Tarhoňa
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia nakrájame na plátky osolíme okoreníme. Na tanierik si dáme troska múky s kari korením prsia v nich mierne obalíme. Na panvci si rozohrejeme troška oleja, prsia sprudka opečieme.. minútku z každej strany. Mäsko vyberieme a do výpeku dáme šalotku nakrájanú na drobno, pridáme lyžicu karí korenia zahrejeme ho a podlejeme vývarom. Vrátime mäsko späť a dusíme do mäkka, keď nakoniec pridáme maslo, zjemní chuť a zahustí šťavu. Podávame s tarhoňou
-
Krok 2.
Tarhoňa: Na jednej lyžici oleja si osmahneme jednu cibuľu prekrojenú na polovicu, keď zozlatovie, nasipeme tarhoňu a miešame kým nemení farbu na zlatú a hnedú. Podlejeme vodou zarovno a osolíme, stále miešame aby sa neprichytila.. kým sa odparí voda. Tarhoňa je hotová ak sa nelepí a je sipká ????
-
Krok 3.
Ako bonus môžete pridať zeleninu pripravenú napríklad na pare :)