Prajeme dobrú chuť :)

Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou

Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné PLACATÉ maso..

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.03.19

5 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Teľacie karé nie je príliš vysoké, preto som rezala vždy 1cm silný plátok, ale nedokrojila až na podložku a až druhý plátok dokrojila celý. Vzniknú také knižočky, ktoré sa otvoria, rozloží na podložku a dôkladne rozklepú.

  2. Krok 2.

    Naklepané mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z vnútornej strany potrieme hrubozrnnou horčicou, navrch položíme plátok či dva anglickej slaniny a zamotávajú ako vtáčiky (malá roláda). Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).

  3. Celý postup nájdeš SEM



Mäsové guličky v paradajkovej omáčke
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Domáci chlebík bez kysnutia