Teľacie závitky na hrubozrnnej horčici s ryžou
Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné PLACATÉ maso..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Teľacie (karé)
- 10x plátok Anglická slanina
- 1 PL Horčičné semeno
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2   Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Sójová omáčka (podľa chuti)
- 1 PL Múka hladká
- 100 g Bravčová masť (cca)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Teľacie karé nie je príliš vysoké, preto som rezala vždy 1cm silný plátok, ale nedokrojila až na podložku a až druhý plátok dokrojila celý. Vzniknú také knižočky, ktoré sa otvoria, rozloží na podložku a dôkladne rozklepú.
-
Krok 2.
Naklepané mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z vnútornej strany potrieme hrubozrnnou horčicou, navrch položíme plátok či dva anglickej slaniny a zamotávajú ako vtáčiky (malá roláda). Ja zabezpečím dvoma špáradlami, aby sa nerozmotávali (možno obviazať niťou alebo použiť štipce).