Prajeme dobrú chuť :)

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke s cestovinami

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.03.19

4.88 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Mäsové guľky:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäsové guľky: Dnes som použila hotový polotovar, ochutenú masovú sekanú od mäsiara. Lyžicou som vykrajovala kúsky, ktoré som vytvarovala do guľôčok a tieto obaľovala v zmesi hladkej múky a solamylu. Potom som ich zvoľna smažila vo vyššej vrstve oleja. Potom je potrebné odsať papierovou utierkou prebytočný tuk. Ja odkladám do hrnca s papierovou podložkou, tuk odkvapká dole sám.

  2. Krok 2.

    Omáčka: V hrnci zvaríme asi 1l vody s 1 kockou masoxu a s korením (kúsok celej škorice, 1 drvený bobkový list, pár guličiek celého čierneho korenia, pár guľôčok nového korenia), nechám variť asi 20 minút, potom scedíme. Na masle nechám zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, prisypeme asi 3 lyžice hladkej múky a vymiešame svetlú zápražku. Tú za stáleho miešania rozriedime koreneným vývarom a nechám dobre prevariť. Pridám 2 plechovky paradajkového pretlaku a 4 lyžice kryštálu, prisolíme podľa chuti a nechám ešte chvíľu prehriať.

  3. Krok 3.

    Cestoviny zvolíme podľa vlastného uváženia a chuti. V našom prípade som použila kolienka.



Kapustový šalát
Výborný recept na Španielske vtáčiky
Ryba na masle