Karbonátky / Fašírky pečené v rúre
Už pár let peču karbanátky v troubě. Ne snad proto, že bych začala žít zdravě a odmítala všechno tučné a nasáklé omastkem. Ale prostě nám tahle DIETNEJŠÍ verze zachutnala a mně se zalíbila rychlá příprava bez zdlouhavého postávání u plotny. A protože potřebuju mít v zásobě takové to cestovní masíčko, co večer vytáhnu z mrazáku a taťka si ho může druhý den sbalit s sebou na cestu, peču rovnou celý plech....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1,5 Kg Mleté mäso (mix bravčovo-hovädzie)
- 2 KS Cibuľa (stredne veľké, nadrobno)
- 5 strúčik Cesnak (prelisovať)
- 4 PL Horčica plnotučná
- 4 PL Kečup (pikantný)
- 3 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 2 KS Vajce
- 4 krajce   Toastový chlieb
- 1 hrsť Petržlenová vňať (čerstvá)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rekapitulácia, Karbonátky pečenie v rúre: Cca 1500g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 2 stredne veľké cibule (nadrobno), 5 strúčikov cesnaku (prelisovať), 4 lyžice plnotučnej horčice, 4 lyžice ostrého kečupu, 1 lyžica sušenej majoránky, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžičky zmesi korenia na mleté mäso, 2 vajcia, 4 krajce čerstvého hriankového chleba (na pidikostičky), hrsť čerstvej sekanej petržlenovej vňate.
-
Krok 2.
Všetky suroviny dôkladne premiešame, necháme asi hodinku odležať a potom tvarujeme vlhkými rukami placky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.
-
Krok 3.
Samozrejme nemusíte urobiť takú veľkú porciu. Radá si nejaké zamrazím, aby bolo ak bude chuť v dosahu :)