Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Janka Repjaková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.03.19

4.43 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Janka Repjaková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na rozohriatom oleji si osmažíme cibuľku a kuracie mäso, okoreníme, pridáme na jemno nakrájanú kyslú uhorku, lyžičku horčice, trocha kečupu (na začiatok trošku kečupu, na záver sa podľa chuti ním dochuti ) , podlejeme trochou vody a mäsko podusíme.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko hotové, podlejeme ho smotanou, podľa potreby zahustíme (deci studenej vody zmiešať s 1pl hladkej múky a pomaly vlievať za stáleho miešania), pridáme kukuricu, podľa chuti dochutíme korením sušeným cesnakom, sójovou omáčkou a kečupom. Pozor aby sme to neprekyslili.

  3. Krok 3.

    Podávame s pečenými zemiakmi a u nás bola aj ryža :)



Kuracie na smotane
Omeleta plnená špenátom
Kuracie medailónky