Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
.
Kuchár/ka: Janka Repjaková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Horčica plnotučná (podľa chuti)
- 1 PL Kečup jemný (podľa chuti)
- 1 KS Kyslá uhorka
- 200 ml Smotana na varenie
- 1 ČL Sójová omáčka
- 1 ČL Sušený cesnak
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na rozohriatom oleji si osmažíme cibuľku a kuracie mäso, okoreníme, pridáme na jemno nakrájanú kyslú uhorku, lyžičku horčice, trocha kečupu (na začiatok trošku kečupu, na záver sa podľa chuti ním dochuti ) , podlejeme trochou vody a mäsko podusíme.
-
Krok 2.
Keď je mäsko hotové, podlejeme ho smotanou, podľa potreby zahustíme (deci studenej vody zmiešať s 1pl hladkej múky a pomaly vlievať za stáleho miešania), pridáme kukuricu, podľa chuti dochutíme korením sušeným cesnakom, sójovou omáčkou a kečupom. Pozor aby sme to neprekyslili.