Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Tieto mäsové guličky si naozaj obľúbiš. Jednoduchý recept a ešte väčší zážitok z chuti mäsovej guľky :) Vyskúšaj ich a daj mi vedieť ako ti chutili..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 1 dl Olej (koľko treba)
- 1/2 hrnček Strúhanka
- 1 KS Vajce
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 KS Cibuľa (nadrobno)
- 50 g Maslo
- 40 g Múka hladká
- 60 ml Hovädzí vývar
- 1/2 kelímok Smotana na šľahanie
- 2 PL Horčica plnotučná
- 2 ČL Worcestrová omáčka
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- kúsok   Petržlenová vňať (podľa chuti)
Omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.
-
Krok 2.
Omáčka: 600ml hovädzieho vývaru alebo ja dala vodu a 1/2 kocky masoxu. Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umíchat svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať. A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice.