Bravčové líčka na pive
Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové líčka
- 2 KS Cibuľa (väčšie)
- 6 strúčik Cesnak
- 400 ml Pivo svetlé
- 2 ČL Červená paprika pálivá
- 1 a 1/2 kelímok Kyslá smotana
- 3 PL Múka hladká
- 1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.
-
Krok 2.
Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.
-
Krok 3.
Pokrm možno samozrejme úplne v pohode pripraviť aj v klasickom tlakovom hrnci.
-
Krok 4.
Ako príloha: vhodný je knedlík