Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové líčka na pive

Tatínkovo oblíbené jídlo. Příjemně navinulá chuť a masíčko měkounké jako dort....

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 04.03.19

4.93 / 5 (15 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Príprava ingrediencií: Cca 1kg bravčových líčok (odblanit a prekrájať na väčšie kúsky), 2 cibule (nadrobno), 6 strúčikov cesnaku (nadrobno), 400ml svetlého piva, 2 lyžičky mletej pálivej papriky, 2 kocky masoxu, 1 a 1/2 kelímku kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie.

  2. Krok 2.

    Na masti sprudka orestovať mäso, kým sa nezatiahne a šup s ním do pomalého hrnca. Pridať cibuľu, cesnak, mletú papriku, Masox, soľ a mleté čierne korenie, zaliať pivom a pridať toľko vody, aby bolo mäsko ponorené. Dusiť domäkka (v prípade pomalého hrnca 4 hodinky na vyššiu, tj II.stupeň). Potom rozmiešame múku s kyslou smotanou a touto zmesou všetko zahustíme a ešte asi 15 minutiek prevaríme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Tekvicová polievka
Výborný farebný pekáčik
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom