Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou

Mám pocit, že i kdybych téhle omáčky uvařila kotel, kluci by si s ní hravě poradili..

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.03.19

4.88 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cca 1kg kuracích srdiečok (očistiť, popr. Odblanit), 50g údenej slaniny bez kože (na kocky), voda, tmavá sójová omáčka, worcesterskej omáčka, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka.

  2. Krok 2.

    V tlakovom hrnci nechám roztopiť na kocky nakrájanú slaninu, vsypem kuracie srdiečka (ja ich ešte pozdĺžne rozrežem), zalejeme vodou a dusíme asi 45 minút. Potom nechám v hrnci dôjsť, časť vývaru odoberiem na záklechtku, tzn. že v odobratej vychladnuté časti vývaru rozmiešame trochu hladkej múky, vlejeme späť k mäsu, premiešame a necháme prevariť.

  3. Krok 3.

    Pridám sójovú omáčku, trochu worchester, soľ a mleté čierne korenie a ešte zľahka povaríme.

  4. Krok 4.

    Ako prílohu podávame (u nás obľúbenú) jasmínovú (jazmínovú) ryžu



Plnené tvarohové knedlíčky
Lahodný šalátik, cesnaková bageta
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu