Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
Mám pocit, že i kdybych téhle omáčky uvařila kotel, kluci by si s ní hravě poradili..
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 04.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Kuracie srdcia
- 50 g Slanina
- trochu   Sójová omáčka
- trochu   Worcestrová omáčka
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 PL Múka hladká
-   Pitná voda
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cca 1kg kuracích srdiečok (očistiť, popr. Odblanit), 50g údenej slaniny bez kože (na kocky), voda, tmavá sójová omáčka, worcesterskej omáčka, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka.
-
Krok 2.
V tlakovom hrnci nechám roztopiť na kocky nakrájanú slaninu, vsypem kuracie srdiečka (ja ich ešte pozdĺžne rozrežem), zalejeme vodou a dusíme asi 45 minút. Potom nechám v hrnci dôjsť, časť vývaru odoberiem na záklechtku, tzn. že v odobratej vychladnuté časti vývaru rozmiešame trochu hladkej múky, vlejeme späť k mäsu, premiešame a necháme prevariť.
-
Krok 3.
Pridám sójovú omáčku, trochu worchester, soľ a mleté čierne korenie a ešte zľahka povaríme.
-
Krok 4.
Ako prílohu podávame (u nás obľúbenú) jasmínovú (jazmínovú) ryžu