Prajeme dobrú chuť :)

Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.03.19

4.83 / 5 (18 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Morčacie prsia narezať, naklepať a nechať aspoň 3 hodinky marinovať v cestíčku: 150ml piva, 1 vajce, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Solamylu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžička grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1 lyžička soli (toto množstvo bolo na 8 odrezkov). Potom vkladať mäso do rozpáleného tuku a smažiť z oboch strán dozlatista.

  2. Krok 2.

    Zemiaky olúpať a nakrájať na 0,5cm kolieska, vložiť do pekáča, posypať sušeným rozmarínom a pokvapkať olejom, premiešať a vložiť do rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Keď začnú zlatnúť, posypať strúhaným syrom a zaliať smotanou, osoliť a premiešať. Opäť vrátiť do rúry a nechať zapiecť

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zemiakový šalát bez majonézy
Hokkaido krémová polievka
Cestoviny s kuracím mäsom na smotane