Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Morčacie prsia
- 150 ml Pivo svetlé
- 1 KS Vajce
- 2 PL Horčica plnotučná
- 2 ČL Sójová omáčka
- 4 PL Múka hladká
- 1 ČL Grilovacie korenie
- 1/2 ČL Cesnak (sušený)
- 1 ČL Soľ
- 1 Kg Zemiaky
- 1/2 ČL Rozmarín
- 200 g Syr (napr eidam)
- 1 kelímok Smotana na varenie
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
Zemiaky:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Morčacie prsia narezať, naklepať a nechať aspoň 3 hodinky marinovať v cestíčku: 150ml piva, 1 vajce, 2 lyžice plnotučnej horčice, 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice Solamylu, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžička grilovacieho korenia, 1/2 lyžičky sušeného cesnaku, 1 lyžička soli (toto množstvo bolo na 8 odrezkov). Potom vkladať mäso do rozpáleného tuku a smažiť z oboch strán dozlatista.
-
Krok 2.
Zemiaky olúpať a nakrájať na 0,5cm kolieska, vložiť do pekáča, posypať sušeným rozmarínom a pokvapkať olejom, premiešať a vložiť do rúry na 180 stupňov asi na 20 minút. Keď začnú zlatnúť, posypať strúhaným syrom a zaliať smotanou, osoliť a premiešať. Opäť vrátiť do rúry a nechať zapiecť