Prajeme dobrú chuť :)

Zapečené mäsové rolky s mozzarellou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.02.19

4.62 / 5 (21 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    2 balenia mozarelly (celkom 200g, každú guľôčku rozrezať na 6 dielikov), 12 veľkých plátkov anglickej slaniny, 300g tvrdého syra (použila som obyč. Eidam, najemno nastrúhať), 2 tégliky smotany na šľahanie (celkom 400g), 1/2 téglika mlieka (kelímok je myslený ten od smotany), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice ajvar (zeleninová pasta), 1/2 lyžičky mletého čili, čerstvá bazalka ( nasekať).

  2. Krok 2.

    Každý kúsok mozarelly dôkladne zabaliť do fašírky, utvoriť valčeky, obaliť každý jednotlivo plátkom anglickej slaniny a naskladať do pekáča alebo zapekacej misy.

  3. Krok 3.

    V miske zmiešať smotanu, mlieko, syr, kečup, Ajvar, posekanú bazalku a čili a touto zmesou mäso preliať. Piecť odkryté v rúre 30 minút na 170 stupňov.

  4. Krok 4.

    Ako prílohu podávame zemiakové pyré. Dobrú chuť



Kysnuté buchty
Čokoládová torta
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka