Zapečené mäsové rolky s mozzarellou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Mleté mäso
- 2 balenie Mozzarella
- 12 plátok Anglická slanina
- 300 g Syr (tvrdý)
- 400 ml Smotana na šľahanie
- 4 PL Kečup jemný
- 2 PL Ajvar (zeleninová pasta)
- 1/2 ČL Čili korenie mleté
- 1 hrsť Bazalka (nasekat)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
2 balenia mozarelly (celkom 200g, každú guľôčku rozrezať na 6 dielikov), 12 veľkých plátkov anglickej slaniny, 300g tvrdého syra (použila som obyč. Eidam, najemno nastrúhať), 2 tégliky smotany na šľahanie (celkom 400g), 1/2 téglika mlieka (kelímok je myslený ten od smotany), 4 lyžice kečupu, 2 lyžice ajvar (zeleninová pasta), 1/2 lyžičky mletého čili, čerstvá bazalka ( nasekať).
-
Krok 2.
Každý kúsok mozarelly dôkladne zabaliť do fašírky, utvoriť valčeky, obaliť každý jednotlivo plátkom anglickej slaniny a naskladať do pekáča alebo zapekacej misy.