Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové závitky so slaninou a ryžou

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.02.19

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Plátky bravčového mäsa (my máme radi z krkovičky), plátky anglickej slaniny, plnotučná horčica, soľ, mleté čierne korenie, 2 kocky masoxu, sójová omáčka. Mäso naklepať, osoliť a okoreniť, potrieť ľahko horčicou a poklást slaninou, potom zamotať a zaistiť špáradlami.

  2. Krok 2.

    Sprudka orestovať na panvici a vložiť do tlakového hrnca. Panvica zastrieknúť sójovkou, zaliať trochou vody a vzniknutý výpek naliať do hrnca k mäsu a doliať vodou, aby bolo mäso ponorené. Pridať Masox a variť cca 20 minút a nechať v hrnci dôjsť. Potom mäso vybrať, v hrnčeku rozhabarkovať hladkú múku s vodou, vliať do vývaru a prevariť, dochutiť soľou a korením.

  3. Krok 3.

    Ako príloha ryža, pripravujeme podľa návodu .. no môžeme pridať mrazenú zeleninu alebo pre zvýraznenie chuti štipku kurkumy.



Konfitované kačacie stehienko, červená kapusta, zemiaková knedľa
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Zapekané cestoviny