Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčová panenka (2x200g)
- 10 plátok Anglická slanina
- 1 dl Kurací vývar
- 4 KS Cibuľa červená (väčšie)
- 40 g Cukor kryštálový
- 50 ml Olej slnečnicový
- 1 ČL Soľ
- 0,5 Kg Zemiaky
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 40 g Maslo
- 1 dl Mlieko plnotučné
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku si zabalíme do slaninky a na panvici s trochou oleja orestujeme s každej strany. Podleje vývarom, privedieme k varu, plamen odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 5 minút odstáť. Panenku vyberieme a do výpeku necháme rozpustiť kúsok masla.
-
Krok 2.
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a v menšom hrnci ju necháme skaramelizovať s cukrom a octom
-
Krok 3.
Pyré, zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vo vode necháme zemiaky uvariť do mäkka, scedíme vodu a ešte horúce zemiaky si rozlačíme, medzi tým pridáme maslo a mlieko. Dochutíme soľou podla potreby.
-
Krok 4.
Podávame ako na fotografii :) dobrú chuť