Prajeme dobrú chuť :)

Bravčová panenka s cibuľkou

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.02.19

5 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: YouTube

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Panenku si zabalíme do slaninky a na panvici s trochou oleja orestujeme s každej strany. Podleje vývarom, privedieme k varu, plamen odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 5 minút odstáť. Panenku vyberieme a do výpeku necháme rozpustiť kúsok masla.

  2. Krok 2.

    Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a v menšom hrnci ju necháme skaramelizovať s cukrom a octom

  3. Krok 3.

    Pyré, zemiaky si očistíme a nakrájame na kocky. Vo vode necháme zemiaky uvariť do mäkka, scedíme vodu a ešte horúce zemiaky si rozlačíme, medzi tým pridáme maslo a mlieko. Dochutíme soľou podla potreby.

  4. Krok 4.

    Podávame ako na fotografii :) dobrú chuť



Torta na promócie
Maslové rožteky
Zeleninové francúzske zemiaky