Bravčová panenka s cibuľkou
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.02.19
5 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: YouTube
Ingrediencie
Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk
Potrebujeme:
- 2 KS Bravčová panenka (2x200g)
- 10 plátok Anglická slanina
- 1 dl Kurací vývar
- 4 KS Cibuľa červená (väčšie)
- 40 g Cukor kryštálový
- 50 ml Olej slnečnicový
- 1 ČL Soľ
- 0,5 Kg Zemiaky
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 40 g Maslo
- 1 dl Mlieko plnotučné
Pyré:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku si zabalíme do slaninky a na panvici s trochou oleja orestujeme s každej strany. Podleje vývarom, privedieme k varu, plamen odstavíme a necháme pod pokrievkou asi 5 minút odstáť. Panenku vyberieme a do výpeku necháme rozpustiť kúsok masla.
-
Krok 2.
Cibuľu si nakrájame na väčšie kúsky a v menšom hrnci ju necháme skaramelizovať s cukrom a octom