Bravčové s ryžou a vajíčkom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové mäso (napr. pliecko)
- 1 kocka Masox (bojón)
- 2 ČL Soľ
- 3 KS Párky
- 150 g Anglická slanina
- 1 PL Múka hladká
- 3 KS Vajce (natvrdo)
- 1/2 ČL Korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme (dnes som použila pliecko), osolíme, okoreníme a sprudka orestujte na panvici. Potom naskladáte do tlakového hrnca, zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené, pridám Masox, soľ, na kolieska pokrájané párky, anglickú slaninu (na kocky), sterilizované uhorky (na plátky).
-
Krok 2.
Varím asi 20 minút, potom vypnem a nechám dôjsť. Mäso vyberiem, odoberiem si do hrnčeka trochu vývaru, nechám vychladnúť a potom v ňom rozmiešame múku, vlejeme späť do hrnca a prevaríme, nakoniec pridám do omáčky na kocky pokrájané varené vajcia a dochutíme (soľ, korenie, sojovka).
-
Krok 3.
Ak chcem, aby mäso zostalo pekne vcelku, ohrievaný ho v miske v mikrovlnke a prelievame omáčkou až na tanieri. A alebo vložím mäso späť do hotovej omáčky a prehrejte všetko dohromady (mäso sa potom málinko rozpadne).