Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové s ryžou a vajíčkom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.02.19

4.5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme (dnes som použila pliecko), osolíme, okoreníme a sprudka orestujte na panvici. Potom naskladáte do tlakového hrnca, zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené, pridám Masox, soľ, na kolieska pokrájané párky, anglickú slaninu (na kocky), sterilizované uhorky (na plátky).

  2. Krok 2.

    Varím asi 20 minút, potom vypnem a nechám dôjsť. Mäso vyberiem, odoberiem si do hrnčeka trochu vývaru, nechám vychladnúť a potom v ňom rozmiešame múku, vlejeme späť do hrnca a prevaríme, nakoniec pridám do omáčky na kocky pokrájané varené vajcia a dochutíme (soľ, korenie, sojovka).

  3. Krok 3.

    Ak chcem, aby mäso zostalo pekne vcelku, ohrievaný ho v miske v mikrovlnke a prelievame omáčkou až na tanieri. A alebo vložím mäso späť do hotovej omáčky a prehrejte všetko dohromady (mäso sa potom málinko rozpadne).



Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Zapečené Tortilly zo zeleninou