Prajeme dobrú chuť :)

Králičie ragú a domáce rezance

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.02.19

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 5
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Mäso naporcujeme (hlavu, hrudný kôš a vnútornosti schováme na polievku), osolíme, okoreníme, opražíme na masle a vložíme do klasického hrnca. Do výpeku vsypeme zeleninu a zarestujeme, potom vsypeme na mäso. Pridáme paradajky aj s nálevom, vetvičky rozmarínu, bobkový list, soľ a mleté ​​čierne korenie, zalejeme vínom a dolejeme vývarom tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme domäkka, v pomalom hrnci 5 hodín na vyšší stupeň, mäso musí doslova samo odpadávať od kosti.

  2. Krok 2.

    Hotové som nechala v chlade odležať do druhého dňa, ale môžete hneď pokračovať v príprave. Druhý deň všetko zohrejeme, aby mäso zmäklo a išlo pekne obrat, vyberieme ho z omáčky, oberieme a kúsky s dlhšími vláknami radšej ešte prekrojíme.

  3. Krok 3.

    Omáčku dochutíme soľou, korením, cukrom a Podravka ochucovadlom, zahustíme hotovú svetlou zápražkou, vrátime do nej obranné mäso a všetko ešte prehrejeme.

  4. Krok 4.

    Domáce rezance: 2 hrnčeky hladkej múky, 2 vajcia, vlažná voda. Na dosku vsypeme múku, uprostred urobíme jamku a do nej rozklepneme vajcia, pridáme trošku vody (tak 1-2 lyžice) a vidličkou všetko rozmiešame. Potom už hnetieme rukami, cesto je veľa tuhé, ale nesmie byť drobivé. Ak je cesto príliš suché, pridáme po troškách vodu, kým nie je hladké. Celý bochník cesta nechávam chvíľu odpočinúť pod nahriatym hrncom. Potom rozdelím na menšie diely a postupne prejdem strojčekom na rezance a príslušnú matricou na široké rezance alebo krájame požadované tvary ručne. Nechám mierne preschnúť a potom varím v osolenej vriacej vode do polomäkka. Hotové Scedíme, prelejte studenou vodou, opäť zlejte a premiešam s olejom, aby sa nezlepili.



Koláč Slzy Anjela ako od babičky
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Plnený chlieb